中 文

home > Imperial Garden > art > The Architecture Aesthetics of Long Corridor in the Summer Palace

The Architecture Aesthetics of Long Corridor in the Summer Palace

2016-07-05 17:12:16Share:

  On behalf of the high level of the Chinese garden architecture, the Long Corridor is the unique attraction in the Summer Palace, which is a classic representative among all the architectures.

 

  It is the longest and the most famous corridor in China, and in the world as well.

Long Corridor the Summer Palace

 

  As an important landscape of the royal garden, the Summer Palace’s gallery comprehends the arts of porch architecture.

 

  Centered by the hall of dispelling clouds, it is east-west trend and extends towards both sides, whose length echoes with the height of the tower of Buddhist Incense.

 

  The elegant veranda is carefully orchestrated, which not only integrates and absorbs the elegance of southern corridors, but also well displays the majesty of the imperial family.

 

  In the most comfortable ways, it presents to people the different beauties of the Summer Palace, regardless of the changing outside world. Walking inside, the scenes changes as our steps moves.

 

  Every time, what we seen from our eyes is like a scenery picture which carefully constructed, which lead people to appreciate.

 

  Like a color ribbon, the long corridor links together the scattered scenic spots of the former part of the longevity hill, and forms a viewing line no matter in rainy or windy days.

 

  The gallery of the Summer Palace begins from the Gate of Inviting Moon at the east, and ends in the Pavilion of Shizhang at west, with a total length of 728 meters, and 273 sections.

 

  This corridor, which is so long that it seems we can’t see the end, is one of them. Because of its unparalleled length, the Guinness Book of World Records wrote the corridor into its volume in 1992.

Long Corridor the Summer Palace

 

  The central building group of The Summer Palace is located along the border area of the south of Longevity Hill and Kunming lake, and the long corridor is one part of them.

 

  It makes the hall of dispelling clouds as its center, which is at the foot of the Temple of Buddhist Incense, the highest place in the summer palace. It is east-west trend and extends towards both sides, whose length echoes with the height of the Temple of Buddhist Incense.

 

  Corridors are one part of the ancient architecture, which have a long history in China. For example, in the Tang Dynasty, the architecture style is just the gallery and courtyard type: the whole building is all surrounded by the corridors in four sides, which connect all the rooms and buildings.

 

  This kind of veranda is also used in folk dwellings, such as a relatively larger quadrangle courtyard, which has covered corridor. It also used in the garden construction.

 

  In Chinese classical garden architecture, the corridor architecture occupies an important position, which includes veranda, curved corridor, winding corridor, climbing mountain’s porch and so on. As An important landscape in the royal garden, the long corridor of the Summer Palace combines all kinds of corridor buildings as a whole, and becomes the longest veranda.

 

  The corridor itself, in terms of its architectural structure, is not so complicated, or it can be said the simplest kind of architecture. The General corridor has four beams. That is to say, look from its frame of the section, there are four beams.

 

  Commonly, the verandas are not very wide, such as in the courtyard, the general width is just more than one meter, with a saying "the four feet corridor". The scale of the corridor in the Summer Palace is larger, because it is the royal garden and with more function, it is wider than the general residential houses. Probably I remember its width is more than two meters, and it is also the same style with four beams and a roll covering.

 

  Like a color ribbon, the corridor links together the scattered scenic spots of the former part of the longevity hill, and forms a viewing line no matter in rainy or windy days.

 

  The Gate of Greeting Moon is the eastern starting point of the corridor. Seeing from the outside, the corridor is very deep and wide.

 

  Four double-hipped octagonal pavilions, Liu Jia, Qing Yao, Ji Lan and Qiu Shui pavilion, embodies spring, summer, autumn and winter season respectively. They not only make the layout of corridor more rigorous and abundant in variation, but also connect the Undulating terrain and the changes of twists and turns.

 

  Thanks to the clever processing, when people travel inside the long gallery, they will not feel obviously the changes of the terrain.

 

  The archway of Yunhuiyuyu stands in front of the hall of dispelling clouds, which symbols if you get this place, you have already reached to the fairyland.

 

  The building structure of the porch itself is very simple, while from the overall design of the Summer Palace garden, the corridor plays an important role in connecting the hills and waters.

 

  The slope at the longevity hill’s South reach directly to the Kunming Lake, and only a narrow strip stays among the landscapes.The most common way is to build a road surrounding the lake, which can make it convenient to climb mountain or take a boat.

 

  However, if doing so, it will violate the construct technique of Chinese garden art which cherishes the implication beauty.

 

  While this long corridor, with carved beams and painted rafters, cross through the mountains and waters. Look over the north, you can enjoy the landscape of the longevity hill, while look into the south, you can view the scenery of the kunming lake.

 

  It is like a colorful screen on the mountain, or beautiful curtain over the water.

 

  In residential buildings, the function of the corridor is being a shelter place when walking in rainy, windy or snowy days. In addition, it can work as a connecting point of scenic spots and guide Tours, which Guide pedestrians walking from one scenic spot to another. It can guide pedestrians.

 

  The elegant veranda is carefully orchestrated. In the most comfortable ways, it presents to people the different beauties of the Summer Palace, regardless of the changing outside world.

 

  Walking among them, the scenes change as step moves. Every time, what we seen from our eyes, is like a scenery picture which carefully constructed, greeting people to appreciate.